Looking For Anything Specific?

Responsive Advertisement

Review Internasional

Responsive Advertisement

 

Sumber dari Netflix

MIND - BLOWING SANGAT BAIK!

Tidak ada yang mengalahkan pertunjukan yang akan membuat anda tetap berpusing dengan plot yang mengejutkan. Jauh dari yang dapat diramalkan, senarai siri ini yang menampilkan banyak giliran acara yang tidak dijangka akan sangat memuaskan dan mungkin membuat rahang anda jatuh.

Sumber dari Netflix
1. BEYOND EVIL

Setelah merangkul tiga anugerah dari Anugerah Seni Baeksang ke-57 termasuk Drama Terbaik, Skrin Terbaik, dan Pelakon Terbaik, Beyond Evil semestinya patut ditonton. Apa yang mungkin kelihatan seperti misteri kes pembunuhan yang sederhana tetapi sebenarnya adalah kisah yang penuh dengan titik plot yang rumit dan bebenang merah yang menarik. Anggota polis Lee Dong-sik (Shin Ha-kyun) dan Han Joo-won (Yeo Jin-goo) mengejar kebenaran sambil menyimpan rahsia mereka sendiri dan menjadi curiga antara satu sama lain. Anda akan mendapati diri anda mempersoalkan tidak bersalah pada semua orang sambil menonton watak mencari pelakunya.

Sumber dari Netflix
2. AWAKEN

AWAKEN berpusat pada pegawai polis yang menyiasat beberapa siri pembunuhan yang secara misteri dikaitkan dengan peristiwa tragis yang berlaku 28 tahun lalu. Do Jeong-u (Namkoong Min) mengetuai pasukan petugas khas polis yang bertugas untuk menyiasat kematian yang lebih dari apa yang dijangkakan. Pasukannya kemudian disertai oleh bekas profiler FBI Jamie Leighton (Lee Chung-ah) dan mereka berusaha memecahkan kod yang dibuat oleh dalang pembunuhan itu. Detektif yang tidak konvensional dan banyak liku yang menyeramkan adalah antara sorotan siri ini.

Sumber dari Netflix
3. STRANGER

Stranger mempunyai dua musim yang penuh dengan misteri fikiran. Pendakwa Hwang Si-mok (Cho Seung-woo) dan leftenan polis Han Yeo-jin (Bae Doona) bekerjasama untuk membongkar misteri yang kompleks. Semasa mereka mengejar keadilan, mereka menemui kebenaran yang tersembunyi dan berbahaya. Terdapat keseronokan besar dan banyak kelainan tanpa merasa berlebihan. Seperti memasuki hutan yang penuh dengan rahsia, anda akan menikmati perjalanan serebrum semasa penyataan dilancarkan. Ini adalah siri yang menarik bagi mereka yang suka bermain detektif dan terus terkejut.

Sumber dari Netflix

4. THE LIES WITHIN

The Lies Within sanga menyeronokkan yang penuh ketegangan berikutan Kim Seo-hui (Lee Yoo-young)dimana seluruh dunia terbalik ketika ayahnya meninggal dalam kemalangan dan suaminya hilang pada masa yang sama. Dia bekerjasama dengan detektif Jo Tae-sik (Lee Min-ki) untuk mengetahui kebenaran di sebalik peristiwa membingungkan ini. Kejadian yang mengerikan dan pelik berlaku, menyebabkan Kim Seo-hui bergabung dalam Majlis Nasional dalam usaha putus asa untuk menyelamatkan nyawa suaminya.

Sumber dari Netflix

5. SIGNAL

Signal menampilkan profiler Park Hae-young (Lee Je-hoon) dari tahun 2015 berkomunikasi dengan detektif Lee Jae-han dari 1989 melalui walkie-talkie yang melampaui masa. Mereka mula bertukar maklumat dan bekerjasama untuk menyelesaikan dan mencegah jenayah. Banyak kelainan berlaku ketika realiti mula berubah sebagai hasil kerja berpasukan mereka.

Sumber dari Netflix

6. EXTRACULLICULAR

Apa yang membezakan Extracullicular daripada rancangan drama lain dalam senarai ini adalah hakikat bahawa tidak ada watak utama yang menjadi detektif. Siri ini adalah mengenai pelajar model Oh Jisoo (Kim Dong-hee) yang menjalani kehidupan berganda yang dipenuhi dengan jenayah serius. Rahsia yang diuruskannya dengan berhati-hati berisiko terdedah ketika rakan sekelasnya Bae Gyuri (Park Ju-hyun) berminat kepadanya. Segala-galanya cepat tidak terkawal, menjadikan penonton di pinggir tempat duduk mereka dengan pelbagai clifhangers. Tonton siri ini untuk perjalanan rollercoaster semasa anda mencuba untuk menjangka apa yang akan berlaku seterusnya.

Drama mana yang paling anda minat? Tonton semuanya di Netflix!

Post a Comment

Previous Post Next Post