Looking For Anything Specific?

Responsive Advertisement

Review Internasional

Responsive Advertisement

 


Sekiranya ada satu perkara yang telah mengajar kita tahun lalu, itu pasti akan menjadi penghargaan baru bagi barisan hadapan kita. Itu boleh menjadi sebab mengapa drama bersiri Taiwan Tears on Fire memikat penontonnya.

MENJADI PENGHARGAAN BARU BAGI BARISAN HADAPAN KITA!
Setelah tampil perdana di negara asalnya telah mendapat pujian kritis dan pujian yang meluas kerana gambaran realistiknya mengenai cabaran yang dihadapi oleh anggota bomba dalam perkerjaan mereka, Tears On Fire akan ditayangkan pada 26 Jun di Netflix Malaysia.


Siri ini diikuti oleh sekumpulan empat anggota bomba ketika mereka melakukan misi penyelamatan hari ke hari, meletakkan nyawa mereka di hadapan sambil menghadapi cabaran perkerjaan mereka yang kuat. Qiu (James Wen) mendapati dirinya berada di persimpangan jalan ketika dia apabila terpaksa berdepan dengan kenyataa,seimbangkan pekerjaan dan kehidupan keluarga, sementara Zhang (Austin Lin) secara diam-diam berurusan dengan PTSD yang berpunca dari kejadian masa kecil setelah misi penyelamatan yang gagal.

Sebagai satu-satunya ahli bomba wanita dalam pasukan, Xu (Annie Chen) menghadapi masalah jantina di tempat kerja, sambil terus menolak tekanan dari keluarganya untuk berhenti dan tinggal bersama suami sebagai gantinya. Melengkapkan pasukan adalah Lin (Liu Kuan-ting), seorang ketua keluarga yang keras kepala yang tanpa henti setia dan tanpa henti dalam usaha mempertahankan rakan-rakannya, walaupun ada perintah dari pemimpinnya.

Tears On Fire dilancarkan 26 Jun jam 12 tengah malam MYT di Netflix Malaysia!
Tonton trailer rasmi disini : 

Post a Comment

Previous Post Next Post