Looking For Anything Specific?

Responsive Advertisement

Review Internasional

Responsive Advertisement

Netflix telah melancarkan poster utama untuk Kingdom: Ashin of the North, episod khas siri Kingdom. Episod khas mengungkapkan asal-usul tanaman kebangkitan yang mencetuskan mandi darah yang tragis di seluruh Joseon dan wanita yang ditinggalkan oleh semua - Ashin.

Young Ashin (Kim Si-a) menemui kekuatan tumbuhan pelik yang dapat menghidupkan orang mati. Merisaukan Ashin, ayahnya memberi amaran agar tidak mencarinya; namun, gadis muda itu kecewa kerana penyakit ibunya yang serius. Ashin kembali ke hutan untuk mencari tanaman kebangkitan ketika dia mendengar gema jeritan.

Ashin berharap "mereka menitiskan air mata darah", yang menceritakan kisah dendam yang menarik.


Kim Sia melakonkan watak sebagai Ashin yang muda, dan Gianna Jun memainkan watak yang lebih tua dalam membuka latar belakang wanita yang muncul di akhir Kingdom Season 2 yang diselimuti misteri dan banyak dugaan. Park Byung-eun mengulangi lakonannya sebagai Min Chi-rok, seorang pemuda yang bertemu dengan Ashin di wilayah utara yang sejuk.

Perwatakannya kemudian menjadi Ketua Bahagian Komando Diraja yang menolong Putera Mahkota Lee Chang melawan konspirasi untuk merebut takhta dan mereka yang dijangkiti dari mengambil alih istana kerajaan. Pengarah Kim Seong-hun dan penulis Kim Eun-hee, duo yang mengetuai siri Kingdom, bekerjasama sekali lagi untuk episod khas ini untuk peminat di seluruh dunia yang tidak sabar menunggu kisah Ashin.

Kisah epik Kingdom: Ashin dari Utara menyelidiki asal-usul tanaman kebangkitan dan jangkitan yang telah menjadikan Joseon menjadi pertumpahan darah.

Kingdom: Ashin dari Utara mengungkap misteri Ashin dan asal-usul epik tumbuhan kebangkitan pada 23 Julai 2021, hanya di Netflix.

Tonton teaser trailer disini : 

Post a Comment

Previous Post Next Post