Looking For Anything Specific?

Responsive Advertisement

Review Internasional

Responsive Advertisement

 LATAR BELAKANG DENGAN KISAH  BAHARU DAN ALAM

SEMESTA KINGDOM YANG LUAS!

Sumber : Netflix Malaysia

Penantian hampir berakhir - Kingdom: Ashin of the North, episod khas yang sangat dinanti-nantikan oleh peminat siri Kingdom yang popular, akhirnya ditayangkan pada hari Jumaat ini, 23 Julai! Sama ada anda sudah menonton dua musim pertama atau tidak, anda pasti akan terpikat dengan episod istimewa itu. Berikut adalah beberapa sebab daripada pengarah dan mengemukakan alasan mengapa anda akan kagum!

1. EPISODE KHAS MEMPERLUASKAN ALAM SEMESTA KINGDOM!

Seri Kingdom sangat digemari di seluruh dunia dan salah satu aspek yang paling menarik mengenai siri ini adalah latar belakang yang unik. Dicipta oleh penulis Kim Eun-hee, alam semesta Kerajaan kaya dan kompleks!

Pengarah Kim Seong-hun menceritakan beberapa perkara yang sangat disukainya mengenai siri ini dan menunjukkan bagaimana "jangkitan berlaku akibat kelaparan" pada musim pertama dan jangka masa yang akan ditempuh kerana keserakahan pada musim 2. Dia selanjutnya berjanji bahawa akan ada poin menarik untuk dinantikan dalam episod khas yang berfungsi sebagai permulaan kisah Kerajaan. Anda pasti ingin melihat dua musim pertama jika anda belum MENONTONNYA!

Sumber : Netflix Malaysia


2. LATAR BELAKANG SEJARAH YANG LEBIH RUMIT!

Kingdom: Ashin Of the North berlaku sebelum penyebaran wabak zombie berlaku dalam dua musim pertama. Kim Seong-hun memberitahukan bahawa kisah itu "terjadi di perbatasan utara dekat Sungai Amnok", yang mencerminkan ketegangan antara kumpulan yang berlainan di wilayah utara.

Kim Eun-hee menambah, "Saya ingin tahu tentang pos-pos yang ditinggalkan di utara dan memikirkan bagaimana tanaman kebangkitan boleh tumbuh di tempat seperti itu." Latar sejarah menambah cerita yang rumit dan membuktikan bahawa ia tidak seperti kisah zombie yang lain.

Sumber : Netflix Malaysia

3. KEHADIRAN GIANNA JUN!

Gianna Jun cukup gemetar dengan penampilannya pada akhir musim kedua. Anda mungkin mengenali pelakon diatas dari siri seperti The Legend of the Blue Sea dan My Love From the Star, tetapi dia akan menggambarkan watak yang jauh lebih gelap melalui Ashin.

Kim Eun-hee berkata, “Saya adalah peminat Gianna Jun dan saya mengagumi spektrumnya yang luas ketika datang ke bidang lakonan. Dia dianggap sebagai ratu komedi romantis, tetapi saya juga menyukai penderitaan mendalam yang dilukiskan dalam filemnya Assasination dan The Berlin File. "

Gianna Jun juga bercerita tentang cintanya untuk siri ini dan bagaimana dia ingin menggambarkan lakonan kecil dalam siri Kingdom, bahkan zombie. Nasib baik, Gianna Jun menggambarkan Ashin yang merupakan watak utama di sebalik semua acara dalam siri Kingdom.

Sumber : Netflix Malaysia


Sumber : Netflix Malaysia

4. BARISAN PARA PELAKON HEBAT!

Selain Gianna Jun, para pelakonnya penuh dengan pelakon berbakat seperti Park Byung-eun, Kim Si-a, Kim Roi-ha, dan Koo Kyo-hwan.Park Byung-eun juga membintangi Kingdom S2 serta banyak siri dan filem lain. Kim Si-a adalah seorang pelakon kanak-kanak yang sedang meningkat naik yang telah mengagumkan dalam filem seperti Miss Baek, The House of Us, dan banyak lagi. Gianna Jun berkongsi, "Saya kagum dengan bagaimana Kim Si-melakonkan watak Ashin muda." Kim Roi-ha adalah pelakon veteran yang telah membintangi banyak siri dan filem, dan tidak akan kecewa dengan lakonannya sebagai ayah Ashin.

Koo Kyo-hwan adalah pelakon baru yang tidak pernah gagal untuk melakonkan pelbagai watak. Kim Roi-ha menambah komen, "Oleh kerana pencipta dan para pelakon begitu hebat, saya tidak merasakan tekanan."


5. PENGARAH DAN PENULIS YANG HEBAT!

Kim Eun-hee adalah penulis skrip terkenal di belakang siri Kingdom, drama Signal, dan filem Once in a Summer, antara karya lain. Begitu juga, Kim Seong-hun adalah pengarah yang pernah menggarap siri Kingdom serta filem seperti A Hard Day dan The Tunnel.

Setelah bekerjasama pada dua musim dan episod khas, Kim Seong-hun berkata, "benar-benar rakan kongsi yang hebat dan saya sangat menikmati bekerja dengannya." Dalam featurette, dia juga berbicara tentang bagaimana dia memberitahu Kim Eun-hee bahawa Kingdom: Ashin of the North "adalah tulisannya yang terbaik." Gianna Jun lebih lanjut memuji penulis dan berkongsi, "Kim Eun-hee adalah alasan untuk saya bergabung. Tidak ada alasan untuk saya tidak melakukannya. "

Tonton disebalik tabir KINGDOM : ASHIN OF THE NORTH dsini : 

Post a Comment

Previous Post Next Post