Looking For Anything Specific?

Responsive Advertisement

Review Internasional

Responsive Advertisement

RANCANGAN MENARIK PILIHAN 

REKOMEN FILEM UNTUK BULAN OGOS 2021


Oleh kerana ramai yang duduk di rumah disebabkan pandameik COVID-19 yang berterusan, saya yakin anda tidak mahu membuang masa dan inginkan rekomendasi atau list filem Netflix yang banyak untuk membuat keputusan ingin menonton. Streaming gergasi telah mengemas kini laman webnya setiap hari, minggu, dan bulan dengan isi kandungan baru, jadi ini salah satu nota tambahan untuk anda.

Berikut adalah cadangan peribadi team Rekomen Filem untuk 
rekomendasi menonton filem di Netflix Malaysia Ogos 2021 :

LEFTENAN ADNAN 27 OGOS 2021

Sumber Netflix Malaysia

Apa cara yang lebih baik untuk merayakan Hari Merdeka (Hari Kemerdekaan) yang akan datang di Malaysia daripada menonton filem ikonik yang menampilkan salah satu pahlawan perang paling legenda di negara kita?

Leftenan Adnan adalah filem perang Malaysia 2000 yang diarahkan oleh Aziz M. Osman dan dihasilkan bersama oleh Grand Brilliance Sdn Bhd, Paradigmfilm Sdn Bhd, dan Tentera Darat Malaysia. Filem ini menceritakan tindakan Adnan bin Saidi yang pernah terlibat sebagai Leftenan Rejimen Askar Melayu yang menentang pencerobohan tentera Jepun semasa Perang Dunia Kedua.

BECKETT 13 OGOS 2021

Sumber Netflix Malaysia

Sudah semestinya kami tidak sabar untuk menonton filem terbaru lakonan John David Washington , BECKETT yang mengisahkan tentang Beckett (John David Washington), yang sedang bercuti di Yunani,seorang pelancong Amerika menjadi sasaran perburuan setelah peristiwa yang dahsyat berlaku. Terpaksa lari dari hidupnya dan terdesak untuk menghubungi kedutaan A.S. di Athens untuk membersihkan namanya, ketegangan meningkat ketika pihak berkuasa mendekat, kerusuhan politik meningkat, dan Beckett jatuh lebih dalam ke dalam jaringan konspirasi yang berbahaya.


SWEET GIRL 20 OGOS 2021

Sumber Netflix Malaysia

Seorang lelak yang taat kepada keluarga, Ray Cooper, berjanji akan menuntut keadilan terhadap syarikat farmaseutikal yang bertanggungjawab mengeluarkan ubat yang berpotensi menyelamatkan nyawa dari pasaran sebelum isterinya (Adria Arjona) meninggal dunia akibat barah. Tetapi ketika pencarian kebenarannya membawa kepada pertemuan mematikan yang membuat Ray dan anak perempuannya Rachel (Isabela Merced) dalam bahaya, misi Ray berubah menjadi usaha membalas dendam untuk melindungi satu-satunya keluarga yang ditinggalkannya.


Top Secret UFO Projects: Declassified 3 OGOS 2021

Sumber Netflix Malaysia

Wawasan mengenai program pemantauan UFO yang ingin disembunyikan oleh beberapa kerajaan dan fakta mengenai sejauh mana hubungan dengan pihak luar bumi.


The Witcher: Nightmare of the Wolf,  23 OGOS 2021

Sumber Netflix Malaysia

Dunia The Witcher berkembang dalam kisah asal anime ini: Sebelum Geralt, ada mentornya Vesemir - seorang penyihir muda yang suka melarikan diri yang melarikan diri dari kemiskinan untuk membunuh raksasa untuk mendapatkan duit syiling. Tetapi ketika raksasa baru yang aneh mula mengganas sebuah kerajaan yang penuh politik, Vesemir mendapati dirinya berada dalam petualangan menakutkan yang memaksanya untuk menghadapi setan-setan masa lalunya.


VIVO 6 OGOS 2021

Sumber Netflix Malaysia

Dihasilkan oleh Sony Pictures Animation, Vivo adalah komedi-muzikal animasi mengenai kinkajou yang suka muzik yang memulakan perjalanan yang mendebarkan dari Havana ke Miami untuk memenuhi takdirnya dan menyampaikan lagu cinta untuk seorang sahabat lama.


Untuk lebih banyak tajuk menarik boleh masuk ke list tonton anda untuk Netflix tonton video rancangan rancangan terbaik untuk bulan OGGOS 2021 disini :

Post a Comment

Previous Post Next Post