Looking For Anything Specific?

Responsive Advertisement

Review Internasional

Responsive Advertisement

 Thriller Jenayah Filipina ditayangkan 

di Cannes dan Venice Film Festivals

Sumber : Hbo Go Asia

Diilhamkan dari peristiwa yang benar, siri ini berpusat di sekitar sindiket jenayah yang membebaskan sementara tahanan penjara yang dikontrak untuk melakukan pembunuhan politik bagi mereka yang berkuasa, kecuali sindiket jenayah itu dijalankan oleh ahli politik. Banduan Hitmen Tatang (Joel Torre), Daniel (Gerald Anderson), dan Roman (Dennis Trillo) kadang-kadang dibebaskan dari penjara untuk melakukan pembunuhan yang diperintahkan oleh pelanggan misteri yang kuat. Sementara itu, penguatkuasa Joaquin (Joey Marquez) dan Francis (Piolo Pascual), dan wartawan Sisoy (John Arcilla) dan Arnel (Christopher De Leon) cuba mengungkap kebenaran di sebalik pembunuhan dan kehilangan tersebut.

Siri ini juga memberi perhatian kepada keadaan dunia nyata mengenai berita palsu dan betapa mudahnya kebenaran dapat dihasilkan dan disebarkan kepada orang ramai di zaman maklumat sekarang ini.Dua episod pertama siri ini ditayangkan sebagai filem di Festival Filem Cannes 2013 sementara empat episod terakhir akan dimainkan sebagai filem dalam Pertandingan di Festival Filem Venice ke-78 yang berprestij.

Poster rasmi ON THE JOB
Sumber : HBO GO ASIA

Dicipta dan diarahkan oleh Erik Matti, siri dalam bahasa Inggeris dan Filipina difilemkan di Filipina, siri ini juga dibintangi oleh Dante Rivero (Walikota Pedring Eusebio) dan Lotlot De Leon (Weng).

Siri HBO Asia Original thriller jenayah selama enam jam dari Filipina ON THE JOB (#OTJonHBOGO) tayang perdana secara global dan eksklusif di HBO GO. Strim atau muat turun tiga episod pertama pada hari Ahad, 12 September. Episod baru akan disiarkan setiap hari Ahad berikutnya.

Post a Comment

Previous Post Next Post