Looking For Anything Specific?

Responsive Advertisement

Review Internasional

Responsive Advertisement

SUDAH BERSEDIA UNTUK BERTAHAN HIDUP?

Sumber dari Netlfix Malaysia

Pernahkah anda terfikir mengapa rancangan bertahan untuk hidup begitu popular? Ada yang berkaitan dengan perjuangan untuk bertahan walaupun tidak berada dalam situasi yang melampau seperti protagonis. Ini sangat mengasyikkan ketika kita menyaksikan watak-watak mengatasi rintangan dan berusaha mencari kekuatan dalam diri mereka. Rancangan bertahan hidup terbaik tetap menarik perhatian kita hingga akhir kerana kita tertanya-tanya apa yang akan berlaku seterusnya dan apa yang akan berlaku selepas itu. Lihat beberapa rancangan bertahan yang akan membuat anda meneka hingga akhir di sini.

Sumber dari Netlfix Malaysia

SQUID GAME merupakan siri unik kerana 456 peserta dengan rela hati mendaftar untuk bertanding dalam permainan dengan hadiah 45.6 bilion won. Walaupun kebanyakan pertunjukan survival menunjukkan situasi di mana individu terganggu dengan keadaan yang tidak diingini, kes ini sangat berbeza untuk Squid Game. Pemain tidak menyedari kos kehilangan yang mematikan pada mulanya, tetapi keadaan berubah dengan setiap permainan. Dengan peserta bermain permainan kanak-kanak untuk terus hidup dan menang, anda tidak akan dapat berhenti menonton kerana mereka menghadapi halangan yang tidak diketahui. Jangan biarkan permainan kanak-kanak menipu anda, siri ini menarik dan menunjukkan sisi gelap dari sifat manusia dengan cara yang paling menghiburkan. 

Sumber dari Netlfix Malaysia

ADRIFT terinspirasi oleh kisah benar pasangan muda yang belayar ketika mereka menghadapi bencana taufan. Sekiranya anda menyukai kisah kelangsungan hidup yang baik dengan kisah percintaan, filem ini adalah pilihan anda. Tami Oldham (Shailene Woodley) dan Richard Sharp (Sam Claflin) bertemu di Tahiti dan jatuh cinta. Mereka kemudian mendapat tawaran untuk berlayar ke San Diego dan berlayar untuk pengembaraan mereka. Malangnya, mereka berakhir di mata ribut dan terpaut di laut. Terkandas di lautan luas dan berusaha bertahan dengan sumber daya yang terhad adalah suatu prestasi yang luar biasa. Anda akan merasa tertanya-tanya apa yang akan anda lakukan dan sekiranya anda dapat bertahan daripada keadaan ini.

Sumber dari Netlfix Malaysia

THE MARTIAN Sekiranya lautan bukan pemandangan anda, bagaimana dengan ruang? Sekiranya anda belum menonton The Martian, ia pasti bernilai untuk anda. Filem ini mengisahkan seorang angkasawan yang berjuang untuk bertahan sendirian di Marikh setelah ditinggalkan. Mark Watney (Matt Damon) dianggap mati setelah ribut debu, tetapi dia bangun dan berusaha untuk bertahan. Menjadi satu-satunya manusia di Marikh jelas menakutkan, dan kita tidak dapat menolong Watney kerana dia mencari cara yang berbeza untuk mempertahankan dirinya dan mencari jalan keluar dari planet ini. Kisah kelangsungan hidup ini mempunyai aspek ruang dan sains yang menyeronokkan dan lebih realistik yang terikat dengan kisah yang mencengkam.

Sumber dari Netlfix Malaysia

I AM LEGEND Bagi orang yang menikmati lebih banyak fiksyen ilmiah, saya Am Legend akan memuaskan. Filem ini mengupas saintis ketenteraan Robert Neville (Will Smith) yang merupakan manusia terakhir di New York setelah penawar barah mengakibatkan virus yang menghapuskan sebahagian besar manusia. Neville kebal, tetapi dia harus mempertahankan dirinya dari mutan nokturnal sambil berusaha mengembangkan penawar dan mencari manusia lain yang masih hidup. Sebagai seorang yang masih hidup, Neville juga melawan kesunyian setiap hari dan hanya mempunyai Sherpard Sam dari Jerman untuk menjadi teman. I Am Legend adalah filem kelangsungan hidup apokaliptik yang memikat hati yang akan memukau anda.

Sumber dari Netlfix MalaysiaCAST AWAY Kemudian ada Cast Away, salah satu filem survival paling klasik. Kisah terkenal memfokuskan kepada Chuck Noland (Tom Hanks), seorang jurutera sistem FedEx, yang terbang ke Malaysia untuk bekerja. Malangnya, pesawat kargo yang dilaluinya terperangkap dalam ribut dan terhempas di tengah Lautan Pasifik. Chuck adalah satu-satunya yang terselamat dan mencuci di pulau yang belum dipetakan dan tidak berpenghuni. Dia akhirnya terdampar selama bertahun-tahun dan menjalin persahabatan dengan bola tampar yang dia namakan Wilson. Kisah luar biasa ini mengenai kelangsungan hidup, ketabahan mental, dan keperluan hubungan manusia akan menggerakkan hati anda.

Sumber dari Netlfix Malaysia

THE DECLINE Apa yang berlaku apabila anda mengumpulkan sekumpulan penyelamat di satu tempat? The Decline menunjukkan 6 peminat survivalisme yang menyertai program latihan survivalist di sebuah kawasan luar bandar di Quebec, Kanada. Mereka dilatih oleh survival yang berpengalaman Alain (Réal Bossé) dan belajar kemahiran bertahan hidup sehingga kemalangan maut berlaku. Kumpulan ini berpecah belah tentang bagaimana menyelesaikan masalah tersebut dan pertarungan kejam seumur hidup berlaku. Dengan aksi yang kuat dengan latar belakang bersalju yang indah, The Decline akan membuat anda merenungkan bagaimana kelangsungan hidup dapat ditingkatkan oleh fitrah manusia itu sendiri.

Sumber dari Netlfix Malaysia

SWEET HOME adalah siri hebat untuk ditonton jika anda menikmati watak-watak menarik dan perkembangan menarik. Cerita ini berpusat di sekitar remaja Cha Hyun-su (Song Kang) yang bermasalah dan jiran apartmennya ketika manusia tiba-tiba berubah menjadi monster ganas. Melanda malapetaka di mana sahaja, fenomena aneh itu mengubah kehidupan kerana mereka mengetahuinya. Jenis raksasa yang diubah oleh manusia bergantung pada keinginan terdalam mereka yang bermaksud pelbagai raksasa yang berbeza untuk dinikmati oleh penonton. Dengan raksasa yang mengintai di mana-mana, penduduk pangsapuri tetap terperangkap dan berjuang untuk terus hidup serta berpegang pada kemanusiaan mereka.

Antara rancangan survival berikut, yang manakah akan anda tonton seterusnya? Anda boleh menikmati semuanya di Netflix!

Post a Comment

Previous Post Next Post