Looking For Anything Specific?

Responsive Advertisement

Review Internasional

Responsive Advertisement

SENARAI RANCANGAN NETFLIX KE BIFF 

Sumber dari Netflix Malaysia

Rancangan Netflix sejak akhir-akhir ini menarik banyak menyambut kegembiraan kerana sejarahnya berjaya meraih 44 kemenangan di Anugerah Emmy Primetime ke-73 baru-baru ini untuk gelaran terkenal The Crown and The Queen's Gambit!

Lebih banyak tajuk Netflix terus memberi kesan global dan kali ini, ia berada di Festival Filem Antarabangsa Busan ke-26 (BIFF) dengan jemputan tujuh tajuk Netflix untuk ditayangkan di salah satu festival filem antarabangsa terbesar di Asia dan yang terbesar di Korea. Beberapa tajuk terkenal termasuk siri drama Korea yang akan datang, My Name dan Hellbound yang telah dipilih sebagai yang pertama dijemput ke program On Screen baru tahun ini.

Lihat senarai penuh rancangan yang akan ditayangkan di BIFF ke-26 di bawah:

MY NAME

Sumber dari Netflix Malaysia

My Name diarahkan oleh Kim Jin-min yang sebelum ini mengejutkan dunia dengan siri Netflix Extracurricular.

Namaku berpusat pada Jiwoo yang menyertai cincin jenayah dan menjadi pegawai polis yang menyamar untuk mencari pembunuh ayahnya. Ketika dia mengambil identiti baru, dia menghadapi kebenaran dingin dan keras dan menuntut balas dendamnya. Anda boleh menantikan transformasi 180 darjah dari pelakon Han So-hee ketika dia menggambarkan Jiwoo yang pendendam. Pelakon Park Hee-soon, Ahn Bo-hyun, Kim Sang-ho, Lee Hak-ju, dan Jang Yull menambah kisah penuh ketegangan siri ini. Nama Saya dilancarkan di Netflix pada 15 Oktober 2021.

HELLBOUND

Sumber dari Netflix Malaysia

Setelah ditayangkan di Festival Filem Antarabangsa Toronto ke-46 (TIFF), Hellbound telah menerima banyak pujian untuk pengarahan Yeon Sang-ho yang mahir, jalan cerita yang meletup, dan persembahan hebat para pelakon. Melalui BIFF, siri ini akan dilancarkan di Korea untuk pertama kalinya.

Hellbound menceritakan kisah makhluk ghaib yang muncul dan mengecam orang ke neraka, mengakibatkan kumpulan agama baru mendapat perhatian sementara yang lain menyelidiki kebenaran di sebalik fenomena aneh ini.

Pengarah Yeon Sang-ho dan penulis Choi Gyu-seok bersatu semula untuk mengusahakan siri ini sebagai pencipta webtoon asal yang berdasarkan siri ini. Pelakon terkemuka termasuk Yoo Ah-in, Kim Hyun-joo, Park Jeong-min, Won Jin-a, Yang Ik-june, Kim Do-yoon, Kim Sin-rock, Ryu Kyung-soo, Lee Re, dan lebih banyak lagi. Mengikuti TIFF dan BIFF, Hellbound juga akan ditayangkan di BFI London Film Festival. Hellbound akan segera hadir ke Netflix.

PASSING

Sumber dari Netflix Malaysia

Menerima banyak cinta di Festival Filem Sundance 2021, Passing akan menjadi bahagian bahagian Pawagam Dunia di BIFF. Filem ini berdasarkan buku 1929 dengan nama yang sama oleh Nella Larsen. Tajuk itu merujuk kepada orang Afrika-Amerika yang berpura-pura berkulit putih, amalan berlalu.

Rebecca Hall, yang terkenal dengan persembahannya di The Prestige, A Rainy Day di New York, dan Godzilla vs. Kong, membuat penampilan sulungnya menerusi filem hitam putih. Tessa Thompson, yang mendapat banyak cinta melalui Thor: Ragnarok, dan Ruth Negga dari Loving dan Ad Astra, membintangi sebagai teman zaman kanak-kanak berlainan campuran yang telah mengenal pasti diri mereka sebagai orang dewasa. Filem ini meneliti akar perkauman yang mendalam di Amerika Syarikat dan melihat prasangka warna kulit. Melancarkan pelancaran di Netflix pada 10 November 2021.

THE POWER OF DOG

Sumber dari Netflix Malaysia

The Power of the Dog adalah filem inovatif yang telah diundang ke program BIFF Icons. Filem ini dibintangi oleh Benedict Cumberbatch dan berdasarkan buku 1967 dengan nama yang sama. Ini menceritakan kisah persaingan saudara antara dua saudara yang sangat berbeza yang tinggal di Montana pada tahun 1920-an.


The Power of the Dog menandakan kembalinya pengarah legenda Jane Campion ke filem selepas 12 tahun. Dia dianugerahkan Perak Singa untuk Pengarah Terbaik di Festival Filem Venice ke-78 minggu lalu. Campion sebelum ini memenangi Palme d'Or di Cannes Film Festival untuk filem The Piano. Filem ini mendapat banyak cinta dari festival filem terkenal di seluruh dunia seperti Festival Filem Antarabangsa Toronto dan Festival Filem New York. The Power of the Dog akan segera hadir ke Netflix.

NIGHT IN PARADISE

Sumber dari Netflix Malaysia

Night in Paradise juga akan dipaparkan di bahagian Korean Cinema Today - Panorama di BIFF. Filem ini mengisahkan seorang lelaki yang menjadi sasaran samseng dan seorang wanita yang telah mengorbankan hidupnya.

Night in Paradise, yang diarahkan oleh Park Hoon-jung dan dibintangi oleh Um Tae-goo, Jeon Yeo-be, dan Cha Seoung-won, membezakan Pulau Jeju yang indah dengan kisah sedih dan mengerikan. Filem ini mendapat banyak perhatian kerana dijemput ke bahagian Festival Filem Antarabangsa Venice ke-77.

THE HAND OF GOD

Sumber dari Netflix Malaysia

The Hand of God adalah filem lain yang telah diundang ke program BIFF Icons, dan ia menunjukkan kisah kedatangan remaja yang tumbuh dewasa di Naples pada tahun 1980-an. Pengarah pemenang Anugerah Akademi Paolo Sorrentino menceritakan kisah peribadinya yang merangkumi nasib, keluarga, sukan, filem, cinta, dan kekalahan di The Hand of God, yang merangkul naib juara Silver Lion Grand Jury di Festival Filem Venice ke-78 dan mengumpulkan anugerah Pelakon Muda Terbaik di Festival Filem Venice untuk Filippo Scotti, yang melakonkan watak utama.

Pengarah Itali yang terkenal itu mendapat pengiktirafan antarabangsa dengan filem thriller The Consequences of Love, yang dicalonkan untuk Palme d'Or di Festival Filem Cannes 2004. Dia akan terus memenangi Hadiah Juri di Cannes Film Festival 2008 untuk Il Divo. Filem pengarah 2013 The Great Beauty juga telah memenangi anugerah Filem Bahasa Asing Terbaik di Anugerah Akademi ke-86, Anugerah Golden Globe ke-71, dan Anugerah Filem Akademi British ke-67.

The Hand of God dilancarkan di Netflix pada 15 Disember 2021.

SPACE SWEPERS

Sumber dari Netflix Malaysia

Space Sweepers, yang mendapat banyak cinta dari seluruh dunia, akan dipaparkan di bahagian Korea Cinema Today - Panorama di BIFF. Diarahkan oleh Jo Sung-hee dan dibintangi oleh Song Joong-ki, Kim Tae-ri, Jin Sun-kyu, dan Yoo Hai-jin, Space Sweepers membuat carta Top 10 Netflix di sekitar 80 negara.

Space Sweepers ditetapkan pada tahun 2092 di mana kapal angkasa Victory adalah salah satu dari banyak yang hidup dari sisa-sisa ruang. Dicipta oleh juruterbang ruang angkasa genius Tae-ho (Song Joong-ki), bekas lanun misterius Kapten Jang (Kim Tae-ri), jurutera kapal angkasa Tiger Park (Jin Sun-kyu), dan robot tentera yang diprogramkan semula (Yoo Hai-jin) ), Spaceship Victory mengatasi semua penyapu ruang yang lain. Setelah berjaya merampas pesawat ulang-alik yang terhempas dalam pengejaran serpihan terbaru, kru Victory menemui seorang gadis berusia tujuh tahun di dalamnya. Mereka menyedari bahawa dia robot seperti manusia yang dikehendaki oleh Pengawal Angkasa UTS, dan memutuskan untuk menuntut wang tebusan sebagai pertukarannya.

Space Sweepers kini streaming di Netflix.
Post a Comment

Previous Post Next Post