Looking For Anything Specific?

Responsive Advertisement

Review Internasional

Responsive Advertisement

RAIKAN SEPTEMBER DENGAN FILEM SERAM,

AKSI DAN DRAMA YANG MENGHIBURKAN! 

Rakyat Malaysia masih lagi duduk dirumah susulan pandemik COVID-19 yang berterusan dan dalm fasa pemulihan.Jadi mesti anda semua inginkan senarai-senarai filem atau siri menarik untuk ditonton di Netflix, sempena dirumah saja.Kami menyediakan beberapa senarai yang dipilih dari katelog Netflix untuk bulan September!

Your Name (1 September 2021)


Filem anime Your Name oleh Makoto Shinkai kekal sebagai filem anime terlaris dan filem Jepun sepanjang masa, dengan memperoleh USD357.9 juta di box office seluruh dunia.

Your Name menceritakan kisah seorang budak sekolah menengah di Tokyo dan seorang gadis sekolah menengah di sebuah bandar, yang secar tiba-tiba roh mereka bertukar jasad.Secara jelasnya ianya sebuah filem cinta romantik dan emosional disulami plot yang berbelit -berbelit yang hendak dirungkai oleh penonton sendiri.


Money Heist Part 5 Volume 1 (3 September 2021)


Netflix telah mengumumkan bahawa La Casa De Papel aka Money Heist Part 5 akan hadir tahun ini dengan dua jilid, lima episod setiap satu - Jilid 1 akan dikeluarkan pada 3 September 2021, sementara Jilid 2 akan dikeluarkan pada 3 Disember 2021.

Kali ini Money Heist Part 5 membawa kesinambungan dari kisah sebelumnya ,

Kumpulan itu telah dikepung di Bank of Spain selama lebih dari 100 jam.Mereka berjaya menyelamatkan Lisbon, tetapi saat paling gelap menimpa mereka setelah kehilangan salah satu dari mereka.Profesor telah ditangkap oleh Sierra dan untuk pertama kalinya, tidak mempunyai rancangan melarikan diri.Tepat ketika tidak ada yang lain yang salah, musuh datang di tempat kejadian yang jauh lebih hebat daripada yang mereka hadapi: tentera.Penghujung pencurian terbesar dalam sejarah semakin hampir, dan apa yang bermula sebagai rompakan akan berubah menjadi perang.


Kate (10 September 2021)


Seperti John Wick tetapi dengan Mary Elizabeth Winstead dalam peranan utama. Apa lagi yang anda mahukan?

Dia memainkan peranan Kate dalam Netflix's Kate, seorang pembunuh kejam yang telah diracuni tanpa henti dengan waktu kurang dari 24 jam untuk hidup dan melakukan perburuan melalui jalan-jalan di Tokyo untuk membalas dendam terhadap musuh-musuhnya dan membentuk ikatan yang tidak dijangka dengan anak perempuannya. dari sasaran sebelumnya.


Prey (10 September 2021)Perjalanan mendaki ke alam liar menjadi usaha putus asa untuk bertahan hidup selama lima rakan dalam perjalanan dari penembak misteri.


Squid Game (17 September 2021)


Didorong oleh putus asa dan berkumpul di lokasi yang tidak diketahui, 456 peserta bermain satu permainan setiap hari ketika mereka berlumba menuju hadiah 45.6 bilion won. Harga kegagalan adalah kematian, dan hanya seorang peserta boleh bertahan untuk menuntut hadiah. Bagaimana kumpulan orang yang pelbagai ini berakhir di sini, dan siapa dalang di sebalik permainan ini?

Dipelopori oleh Hwang Dong-hyuk, pengarah The Fortress yang serba boleh dan sedar dari segi sosial, Miss Granny, dan Silently, gabungan yang tidak konvensional dari keseronokan kanak-kanak klasik dan perlumbaan tikus kontemporari ini menceritakan kisah seperti yang lain.

Anggota pelakon Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Oh Young-soo, Wi Ha-Jun, Jung Ho-yeon, Heo Sung-tae, Anupam dan Kim Joo-ryoung menarik penonton ke dalam pertunjukan mengerikan itu dengan memberikan persembahan yang mendalam dan bernuansa yang secara terang-terangan menyampaikan kemanusiaan pelbagai watak yang tidak mempunyai pilihan selain mengambil bahagian dalam permainan.


Bangkok Breaking (23 September 2021)


Bangkok Breaking adalah siri aksi yang penuh ketegangan Thailand enam episod, memperlihatkan penonton ke sisi lain dari Bangkok. Selain kisah yang memikat dan menawan di hatinya, Bangkok Breaking juga merupakan siri Thailand pertama yang dirakam dalam HDR untuk perendaman visual sepenuhnya.

‘Weir’ Sukollawat Kanaros memegang peranan sebagai ‘Wanchai’, yang datang ke Bangkok dari sebuah wilayah luar bandar untuk mendapatkan wang untuk keluarganya tetapi akhirnya menemui kejadian yang tidak dijangka yang membawanya ke jalan yang berbahaya di kota ilusi ini.


Midnight Mass (24 September 2021)


Siri seram baru ini diarahkan oleh Mike Flanagan, orang yang sama mengarahkan siri The Haunting Of Bly Manor tahun 2020 dan filem Doctor Sleep 2019. Sekiranya anda menonton kedua-duanya, anda akan tahu bahawa dia adalah penguasa filem seram.

Midnight Mass menceritakan kisah sebuah komuniti pulau kecil yang terpencil yang mana perpecahan yang ada diperkuat dengan kepulangan seorang pemuda yang tercela (Zach Gilford) dan kedatangan seorang pendeta karismatik (Hamish Linklater).

Ketika penampilan Pastor Paul di Pulau Crockett bertepatan dengan peristiwa yang tidak dapat dijelaskan dan nampaknya ajaib, semangat keagamaan yang diperbaharui dapat menarik perhatian masyarakat - tetapi adakah keajaiban ini berharga?


Itu hanyalah beberapa senarai terpilih dari rancangan siri TV dan filem baru bulan September di Netflix. Sekarang anda boleh bersiap sedia dan mancatat tarikh dan masa tayangan siri dan filem Netflix anda untuk bulan September 2021.

Selebihnya boleh tonton disini : Post a Comment

Previous Post Next Post