Looking For Anything Specific?

Responsive Advertisement

Review Internasional

Responsive Advertisement

"Saya berharap penonton akan datang dan menyokong genre ini yang menentang karya seni,kata Woo."


Barbarian Invasion, antara filem buatan Malaysia yang akan ditayangkan di Kuala Lumpur bulan ini.Filem ini diarahkan, ditulis dan dilakonkan oleh pengarah Malaysia Tan Chui Mui telah merangkul trofi Juri Grand Prix di Golden Goblet Awards, yang merupakan sebahagian dari Festival Filem Antarabangsa Shanghai ke-24 (SIFF) .


Selain Tan Chiu Mui antara barisan pelakon lain yang turut berlakon didalam filem ini adalah Zhiny Ooi,Bront Palarae,James Lee,Pete Teo dan Nik Hadif.Woo Ming Jin yang juga terkenal sebagai pengarah filem adalah salah seorang penerbit kepada filem Barbarian Invasion ini.Barbarian Invasion telah melalui Lembaga Penapisan Filem(LPF)Malaysia dengan tiga potongan dan filem ini diberi klasifikasi PG-13.

Syarikat produksi, Da Huang Pictures menyatakan bahawa filem itu dijadualkan untuk ditayangkan di Kuala Lumpur terlebih dahulu dan kemudian melakukan perjalanan ke bandar-bandar lain di Malaysia.


"Saya gembira dan sangat bangga bahawa filem ini akan ditayangkan di Malaysia dan saya berharap penonton akan datang dan menyokong genre ini yang menentang karya seni," kata Woo.

Bagi Kuala Lumpur, pengarah Tan Chui Mui memilih untuk memaparkan filem itu di LFS Coliseum, sebuah teater mandiri berusia 100 tahun yang terletak di Jalan Tuaku Abdul Rahman, yang diselesaikan pada tahun 1920.

“Saya pernah menonton filem di pawagam ini beberapa kali. Dan saya selalu bermimpi untuk menayangkan filem saya di pawagam lama ini. Ini mengembalikan kenangan tertentu ketika menemui filem di bangunan pawagam tersebut. Satu-satunya penyesalan adalah bahawa Restoran Coliseum Cafe tidak dibuka lagi, ”kata Tan.

Barbarian Invasion dijadualkan mula dijual pada 7 Oktober di Shopee. Nantikan halaman Facebook Barbarian Invasion untuk maklumat lebih lanjut:Tayangan ini dianjurkan oleh Second Run Cinema, yang bertujuan untuk membawa kembali filem ke pawagam dan mewujudkan platform untuk generasi muda untuk menonton filem Malaysia di pawagam. Barbarian Invasion dipersembahkan oleh Hong Kong Pictures Heaven Culture & Media Company Limited, yang dihasilkan oleh Da Huang Pictures, dalam produksi bersama dengan The Hong Kong International Film Festival Society, Greenlight Pictures dan Epicmedia, yang dirancang oleh Heaven Pictures (Beijing) The Movie Company Limited , disokong oleh Kementerian Komunikasi Dan Multimedia dan Perbadanan Pembangunan Filem Nasional (Finas) Malaysia.

Sinopsis

Moon Lee, pelakon pemenang anugerah yang terkenal, telah menjadi ibu sepenuh masa setelah bercerai da n bersara.Terdesak untuk mendapatkan kembali kepercayaan dirinya, dia telah mengambil peluang bekerja dengan kolaborator lama, pengarah Roger Woo, sekali lagi. Tapi kali ini, Roger Woo menjadikannya sebagai pelakon utama dalam filem seni mempertahankan diri. Watak itu memerlukan latihan yang luas dan walaupun Moon pada awalnya tidak pasti mengenainya, dia meninggalkan anak lelakinya yang masih muda dalam jagaan pembantu Roger dan fokus menjalani latihan yang tidak akan dapat dilupakan. Sebaik sahaja dia mula mendapatkan kepercayaan diri, Roger memberitahunya satu-satunya cara filem ini dapat bergerak maju adalah dengan menjadikan bekas suaminya, Julliard, sebagai pelakon utama lelaki.

Waktu Tayangan Barbarian Invasion:

22 Oktober 2021 (Jumaat) 7.30PM - 9.30PM

23 Okt 2021 (Sabtu) 3.30PM - 5.30PM

24 Okt 2021 (Sun) 3.30PM - 6PM dengan Pengarah Soal Jawab

29 Okt 2021 (Jumaat) 7.30PM - 9.30PM

30 Okt 2021 (Sabtu) 3.30PM - 5.30PM

31 Okt 2021 (Sun) 3.30PM - 6PM bersama Pengarah Soal Jawab

* Semua tayangan di LFS Coliseum Cinema, KL. 

Tonton trailer filem ini disini :

Post a Comment

Previous Post Next Post