Looking For Anything Specific?

Responsive Advertisement

Review Internasional

Responsive Advertisement

 

SUMBER : HBO GO ASIA


Enam pengarah Asia mengambil rasa KETAKUTAN ke tahap lain pada musim baru

Siri antologi seram HBO Asia Folklore, yang menampilkan takhayul dan mitos yang mendalam di seluruh Asia, meningkatkan faktor ketakutan dengan kembali musim kedua. Tayangan perdana musim enam episod 14 November jam 10 malam secara eksklusif di HBO GO dan HBO (Astro Ch 411). Episod baru akan dilancarkan setiap hari Ahad pada waktu yang sama, dengan episod ketujuh dari Malaysia yang akan ditayangkan di kemudian hari, berikutan kelewatan penggambaran berkaitan dengan wabak. 

Folklore Season 2 terus menyelami pelbagai tradisi dan kepercayaan di Asia. Terletak di enam wilayah Asia yang berbeza - Taiwan, Jepun, Thailand, Filipina, Indonesia dan Singapura, siri ini meneliti keadaan manusia ketika terdedah kepada fenomena supranatural dalam perlumbaan minda melawan diri dengan setiap kisah memberikan pandangan dan perspektif yang berbeza. Setiap episod diarahkan oleh pengarah tempatan dari wilayah itu.

Pengarah untuk musim ini termasuk Shih-Han Liao dari Taiwan, Seiko Matsuda dari Jepun, Sittisiri Mongkolsiri dari Thailand, Erik Matti dari Filipina, Billy Christian dari Indonesia dan Nicole Midori Woodford dari Singapura. Pembuat filem pemenang anugerah Singapura Eric Khoo kembali sebagai pelopor.

Mengetengahkan pengarah wanita dari rantau ini, bintang pop Jepun Seiko Matsuda membuat penampilan sulungnya sebagai pengarah, mengambil daripada pengalaman peribadi untuk mempersembahkan konsep asal yang menampilkan idola Jepun yang berhantu, manakala episod pengarah Singapura Nicole Midori Woodford bercakap mengenai menangani trauma keluarga.

Folklore 2 juga menampilkan pelakon ensemble dari seluruh Asia. Barisan cemerlang termasuk Vivian Sung Yun-Hwa (“Our Times”, “Lost Romance”), Wu Kang-Ren (siri Asal HBO Asia “The World Between Us”, “A Touch of Green”), Win Morisaki ( “Sedia Pemain Satu”, “Honki No Shirushi” (Perkara Sebenar)), Jennis Oprasert (“Where We Belong”), Dolly de Leon (“Verdict”, “Midnight in a Perfect World”), Lydia Kando (“Boneka dari Indiana "(Boneka dari Indiana)," Kejarlah Jodoh Kau Kutangkap ") dan Mindee Ong (" 881 "," The Transcend ") dalam peranan utama dalam episod masing-masing. 

Dihasilkan dengan sokongan Pihak Berkuasa Pembangunan Media Infokom (IMDA), Cerita Rakyat ialah siri asal antologi seram pertama HBO Asia. Pelbagai episod Folklore Musim 1 ditayangkan di banyak festival filem antarabangsa utama termasuk Festival Filem Antarabangsa Toronto (Toronto, Kanada), SITGES Festival Filem Fantastik Antarabangsa Catalonia (Barcelona, ​​Sepanyol), Fantastic Fest (Texas, Amerika Syarikat), Scream Fest (Singapura ), Festival Filem Asia Five Flavors (Warsaw, Poland), Pesta Filem Dunia Asia (California, Amerika Syarikat), Festival Filem Antarabangsa Geneva (Geneva Switzerland), Festival Sains+Fiksyen Trieste (Trieste, Itali), Festival Filem Asia Philadelphia (Philadelphia, Amerika Syarikat), Festival Filem Asia San Diego (San Diego, Amerika Syarikat), Festival Antarabangsa CinemAsia (Amsterdam, Belanda), Siri Festival Mania (Lille, Perancis), Festival Filem Antarabangsa Tokyo (Tokyo, Jepun) dan Festival Filem Antarabangsa Ehime (Ehime , Jepun).

Folklore S2: The Rope

Tarikh Debut: Ahad, November 14 10 malam di HBO GO dan HBO (Astro Ch 411)

Diarahkan oleh: Shih-Han Liao (Taiwan)

Dibintangi oleh : Vivian Sung (Sung Yun-Hwa), Wu Kang-Ren

SUMBER : HBO GO ASIA

Seorang wanita yang baru berkahwin berjalan sendirian selepas upacara perkahwinan yang meriah ketika dia terperangkap dalam upacara penyucian yang dilakukan untuk mangsa bunuh diri. Petugas ritual memperingatkannya bahawa dia harus mengikuti ritual tersebut, atau dia akan dikutuk. Bagaimanapun, dia melarikan diri walaupun diberi amaran. Kehidupannya terbalik dengan fenomena aneh dan menghantui yang mengganggu. Takut bahawa dia telah dikutuk, dia meminta pertolongan dari Guru ritual penyucian yang mengesahkan ketakutan terburuknya. Namun, ada lebih banyak masalah daripada bertemu mata dan dia perlu sampai ke dasar misteri sebelum menghancurkannya sepenuhnya.

Folklore S2: The Day the Wind Blew


Tarikh Debut: Ahad, November 14 10 malam di HBO GO dan HBO (Astro Ch 411)


Diarahkan oleh : Seiko Matsuda (Japan)


Dibintangi oleh : Win Morisaki, Haori Takahashi


SUMBER : HBO GO ASIA

Mika adalah seorang pelajar sekolah yang memenuhi lelaki impiannya - Ken, penyanyi kegemarannya. Semasa dia duduk di konsert Ken, tidak ada yang lebih sempurna. Bukan sahaja dia menyaksikan persembahan yang sesuai dengan apa yang dia harapkan dan banyak lagi, nampaknya dia sebenarnya berminat dengannya. Tetapi ada yang nampak tidak beres. Sejak hari konsert, angin sejuk telah menyusuri jalan wanita itu kerana pertemuan impiannya dirusak oleh kehadiran yang mengerikan. Apa yang kelihatan sebagai permulaan cinta dongeng hanya boleh digambarkan sebagai dongeng yang ditakdirkan untuk penghujung neraka.

Folklore S2: Broker Of Death

Tarikh Debut: Ahad, Disember 5 at 10 malam di HBO GO dan HBO (Astro Ch 411)

Diarahkan oleh : Sittisiri Mongkolsiri (Thailand)

Pelakon : Natee Ngamnaewprom (Ton), Jennis Oprasert

SUMBER : HBO GO ASIA

Manop adalah bapa tunggal berusia 45 tahun yang memiliki kedai jimat. Ia tidak membayarnya dengan baik, terutamanya apabila dia harus membayar bil perubatan anak perempuannya yang terlalu tinggi. Sebenarnya, sumber pendapatan utamanya berasal dari menjadi "Broker Kematian" - seseorang yang berniaga mayat. Suatu hari, dia disuruh mengambil mayat. Mayat adalah untuk menjadi sebahagian daripada upacara supaya seorang ahli politik yang kaya boleh mempunyai lebih kuasa. Manop harus memilih antara dua pilihan yang menakutkan - menghantui hantu atau kemiskinan.

Folklore S2: 7 Days Of Hell

Tarikh Debut: Ahad, Disember 5 at 10 malam di HBO GO dan HBO (Astro Ch 411)

Diarahkan Oleh: Erik Matti (Philippines)

Dibintangi Oleh : Dolly de Leon, Roshson Barman

SUMBER : HBO GO ASIA

Seorang polis wanita dan ibu yang soleh berlumba dengan masa untuk menyelamatkan anaknya apabila dia jatuh sakit berbahaya akibat sebab yang tidak diketahui. Ketika anaknya hanya diberi waktu beberapa minggu untuk hidup, dia mendapati bahawa penyakitnya berasal dari alam ghaib dan bahawa seorang ahli sihir yang kuat telah mengutuknya. Satu-satunya cara agar anaknya dapat bertahan hidup adalah dia meminta maaf dan menebus sihir itu. Ketika jam berdetak, dia dihantar dalam usaha putus asa untuk menyelamatkan anaknya.

Folklore S2: Grandma’s Kiss

Tarikh Debut: Ahad, Disember 12 at 10pm on HBO GO and HBO (Astro Ch 411)

Diarahkan oleh : Billy Christian (Indonesia)

Dibintangi oleh : Lydia Kandou, Ken Zuraida

SUMBER : HBO GO ASIA

Marni adalah penduduk baru di sebuah rumah jagaan, yang ditinggalkan oleh anak perempuannya di sana. Dia merasa ditinggalkan dan rindu akan kehidupan lamanya. Dia mengesyaki bahawa rakan sebiliknya, Ningsih mungkin makhluk ghaib - Palasik - menghantui rumah dan mampu merealisasikan sebarang hajat jika tertangkap. Adakah Marni akan menggunakan Palasik untuk mendapatkan apa yang dia mahukan - kehidupan lamanya kembali?

Folklore S2: The Excursion

Tarikh Debut : Ahad, Disember 19 at 10 malam di HBO GO dan HBO (Astro Ch 411)

Diarahkan oleh : Nicole Midori Woodford (Singapore)

Dibintangi oleh : Mindee Ong, Ethan Ng, Darren Lim

SUMBER : HBO GO ASIA

Seorang ibu yang bermasalah tertekan dan menderita insomnia. Suaminya tidak pernah berada di rumah dan anaknya bercakap dengan rakan khayalan. Dalam keadaan tertekan, dia mula melihat sosok hantu yang agak dikenali di rumahnya. Tingkah laku anaknya yang tidak menentu menjadi berbahaya dan mengancam nyawa. Bolehkah dia menyelamatkan anaknya dan keluarganya sebelum terlambat?


Post a Comment

Previous Post Next Post