Looking For Anything Specific?

Responsive Advertisement

Review Internasional

Responsive Advertisement

 WARISAN ANITA MENJADI HIDUP

STANLEY KWAN MULA BERTEMU LOUISE WONG DAN

 TERKEJUT MELIHAT MUI KEMBALI DI SKRIN PERAK

Sumber  : Sony Pictures Malaysia

Filem biopik "Anita" arahan Longman Leung yang juga pengarah filem thriller polis "Cold War" dijadualkan akan ditayangkan secara rasmi di Malaysia pada 18 November 2021. Filem ini membawa penonton ke dalam kehidupan Anita Mui dengan mempamerkan warisannya ke skrin besar melalui pelbagai adegan yang diambil dari detik ikonik hidupnya. Adegan seperti Ruhua dari filem "Rouge", di mana pengarah asal filem itu, Stanley Kwan masuk ke set untuk melawat Louise Wang yang membintangi sebagai Anita Mui dan kagum dengan penampilan dan watak Louise di mana dia berkata: "Sama seperti Anita Mui!"

Untuk mengambil watak Anita, Louise bekerja keras sebelum ini. Dia akan memulakan perbualan dengan orang yang rapat dengan Anita sebelum kematiannya untuk mengetahui lebih lanjut tentang keperibadian dan sikapnya. Apabila pengarah "Rouge", Stanley Kwan melawat set itu, dia mengambil kesempatan untuk menunjukkan kepadanya betapa dia telah menjelmakan watak Anita. Sebelum dia berkesempatan, pengarah menghalangnya dan berkata: “Penampilan anda sebagai Anita akan dikendalikan oleh kru untuk memastikan penampilan dan gerak isyarat kecil anda akan kelihatan seperti Mui (Anita), apa yang anda perlukan adalah untuk tidak meniru Mui. , tetapi untuk masuk ke dunianya”. Dia kemudian mengaku kepada pengarah bahawa dia telah memerhati dan belajar bagaimana untuk menggambarkan dan menjadi Anita sejak penggambaran bermula. Sejak itu, perspektifnya untuk melihatnya sebagai pertandingan tiruan beralih kepada memberi tumpuan kepada mengalami dunia seperti yang dilihat oleh Anita dan mengikuti jejaknya dengan empati dan pemahaman.


Pada salah satu hari penggambaran, Stanley Kwan melawat dan menonton Pengarah Leung merakamkan adegan di mana Anita lakonan Louise, Waise Lee Chi Hung yang memegang watak sebagai Leonard Ho, dan secara kebetulan, Huang Jin yang memainkan pengarah Stanley Kwan dalam filem itu yang turut hadir. untuk membincangkan tentang peranan Leslie Cheung sebagai Chan Chen-Pang dalam "Rouge". Adegan itu membawa banyak kenangan buat Stanley Kwan. Dia mengenang dan memberitahu pelakon detik yang sama yang mereka kongsikan di set "Rouge" ketika pengumpulan maklumat tidak semudah dahulu. Malah, banyak adegan yang pernah dilakukan oleh Anita Mui dalam "Rouge" dipenuhi dengan kesedihan dan emosi. Anita begitu mementingkan watak Ruhua sehinggakan selepas penggambaran selesai, dia masih tidak dapat melepaskan diri daripada watak itu untuk tempoh yang lama dan terperangkap dalam keadaan sayu dan sunyi.

Sebaliknya, Stanley Kwan juga mengagumi dan menghargai bakat lakonan Anita. Dia masih ingat bahawa ketika dia merakam tapak dengan suasana yang berat, Anita masih di telefon dalam keadaan bergurau dan ketika mereka bersedia untuk merakam adegan itu, dia hanya berjalan beberapa langkah ke tempat kejadian dan masuk ke dalam. watak serta-merta.

Sumber  : Sony Pictures Malaysia

Di mata Pengarah Kwan, dia mengatakannya dalam satu baris: "Mui adalah wanita yang jarang ditemui yang soleh, dan Gor Gor (Leslie) adalah lelaki yang sangat cantik!"

Apabila melihat Louise di hadapannya, Stanley mengakui bahawa dia sangat ingin tahu tentang pendatang baru itu dan menantikan kerjanya. Selepas Pengarah Kwan akhirnya menonton persembahan Louise lebih awal, dan dia berkata dengan kepuasan: "Jangkaan saya berbaloi, dia melakukan kerja yang baik! Saya benar-benar fikir Anita Mui kini berada di skrin. Saya akan mengesyorkan semua orang menonton filem ini. Filem ini tidak hanya menulis kisah Ratu Cantopop, tetapi juga mengingatkan semua orang tentang nama Anita Mui, dan ia banyak menceritakan tentang Hong Kong. Selain itu, filem ini juga membawa tenaga positif kepada penonton!"

Tonton trailer rasmi ANITA disini : 

Post a Comment

Previous Post Next Post