Looking For Anything Specific?

Responsive Advertisement

Review Internasional

Responsive Advertisement

"The Assistant" Akan Ditayangkan Sebagai Tayangan Perdana Dunia Di Bahagian Pertandingan di Festival Filem Timur Jauh Udine ke-24 Dengan Kerjasama Festival Filem Antarabangsa Malaysia!

Sumber dari Sony Pcitures Malaysia

Filem Malaysia “The Assistant” telah menerima berita baik daripada festival filem antarabangsa, dengan Festival Filem Antarabangsa Malaysia (MIFFest) mendedahkan bahawa filem itu telah dipilih secara rasmi untuk pertandingan di Festival Filem Far East (FEFF) dan telah menerima Tayangan Perdana Dunia. Filem ini ditayangkan di festival antarabangsa buat kali pertama.

“Saya sangat teruja menerima berita bahawa “The Assistant” telah dipilih untuk pertandingan dan mengadakan tayangan perdana antarabangsa di Festival Filem Far East di Udine, Itali. Ia sentiasa menjadi sebahagian daripada falsafah Festival Filem Antarabangsa Malaysia untuk menunjukkan pawagam Malaysia yang terbaik kepada industri filem antarabangsa" kata Pengerusi MIFFest Joanne Goh. Tahun ini juga menandakan kerjasama pertama antara MIFFest dan FEFF di Itali, dan kedua-duanya festival berharap pertukaran itu akan membuka jalan kepada pencapaian baharu dalam kedua-dua industri perfileman dan filem Timur dan Barat.

“The Assistant” melambangkan kemasyhuran antarabangsa Malaysia, di mana pengarah Adrian Teh menyatakan "Saya berbesar hati untuk diiktiraf oleh Festival Filem Far East, dengan sokongan hebat daripada MIFFest. Kami menantikan tayangan perdana dunia "The Assistant", kami berharap penonton di Udine akan menikmati filem kami." Filem itu bakal ditayangkan di pawagam utama Malaysia di seluruh negara pada 19 Mei ini.

Adrian Teh mendedahkan bahawa semasa penggambaran, semua orang melakukan yang terbaik untuk menyelesaikan keseluruhan produksi, dan penyenaraian pendek itu adalah hasil usaha gabungan semua pasukan. Dia juga berkata terus terang, "Terima kasih kepada persembahan hebat mereka, ia mungkin menghidupkan drama itu."

“The Assistant” mengisahkan tentang Zafik (lakonan Iedil Dzuhrie Alaudin), yang dipenjarakan secara salah kerana kesilapannya. Selepas kehilangan segala-galanya, dia bertemu dengan Feroz (lakonan Hairul Azreen) yang kelihatan sentiasa muncul pada masa yang tepat. Apabila masa berlalu, adakah Zafik akan menemui motif sebenar Feroz? Henley Hii dan Coby Chong masing-masing memainkan watak Sam dan Ah Huat.

“The Assistant” ialah filem thriller aksi tempatan, hasil kerjasama antara Sony Pictures Entertainment Malaysia dan Act 2 Pictures. Ia diarahkan, ditulis dan diterbitkan oleh Adrian Teh. Ia juga merupakan kali pertama Act 2 Pictures bekerjasama dengan sebuah studio Hollywood.

Saksikan “The Assistant” di pawagam seluruh negara pada 19 Mei 2022 ini.

Post a Comment

Previous Post Next Post