Looking For Anything Specific?

Responsive Advertisement

Review Internasional

Responsive Advertisement

 Tgv Pictures akan hadir dengan filem islamik terbaru dari Indonesia "CINTA SUBUH"

(Courtesy of Falcon Pictures)

Berdasarkan novel bersiri Ali Farighi dengan nama yang sama, plot filem keagamaan ini mengikuti Angga (Rey Mbayang), seorang pelajar lelaki yang baru-baru ini putus asa bersama bekas kekasihnya dan sering melewatkan solat. Untuk mencari identitinya, dia pergi ke masjid atas nasihat rakan. Tetapi kemudian dia bertemu dengan seorang wanita yang beragama dan bijak, Ratih (Dinda Hauw), yang membuatnya jatuh cinta dan mendorongnya untuk memenangi hatinya.Satu syarat Ratih? Agar Angga menyempurnakan solat Subuh tepat pada waktunya.

Dinda Hauw sebagai Ratih (Courtersy of Falcon Pictures)

Rey Mshadow menyifatkan filem Cinta Subuh sebagai detik penting dalam hidupnya dan dia tidak sabar untuk melihat reaksi orang ramai terhadap kehadiran Treler filem Cinta Subuh. “Saya bertemu Dinda menerusi filem ini, dan alhamdulillah, filem itu kini akan ditayangkan,” kata Rey dalam satu kenyataan rasmi.

Cinta Subuh, menurut Dinda Hauw, bukanlah filem pertama yang mempertemukan dia dan suami. “Filem ini adalah pengiring kisah cinta kami,” jelas Dinda. Mereka kini merupakan pasangan suami isteri yang mempunyai dua orang anak.

(Courtesy of Falcon Pictures)

Selain Rey Mshadow dan Dinda Hauw, filem ini turut dibintangi oleh pasangan Roger Danuarta dan Cut Meyriska. Mereka sama-sama teruja dengan tayangan treler filem Cinta Subuh.

"Filem ini adalah untuk semua peringkat umur dan lapisan masyarakat," kata Roger Danuarta. “Kasih ibu bapa kepada anak, berbakti anak kepada ibu bapa, sesama muda orang, benar-benar dari semua sudut."Indro Warkop, Adiba Khanza, Syakir Daulay, Dimas Seto, Dhini Aminarti, Rano Karno, Kemal Palevi, dan Maudy Effrosina turut muncul dalam filem ini.

(Courtesy of Falcon Pictures)

CINTA SUBUH TAYANG DI PAWAGAM MALAYSIA 30 JUN 2022

Falcon Music Indonesia juga baru-baru ini mengeluarkan Cinta Subuh, lagu yang dibawakan oleh Syarik Daulay dan Adiba Khanza, di saluran Youtubenya pada 29 April 2022.

Tonton muzik video CINTA SUBUH disini :


Tonton trailer rasmi Cinta Subuh disini : 

Post a Comment

Previous Post Next Post